Menaxher Bari

Përmbajtja e kursit
Ky kurs është dizenjuar për pozicione ekzekutive si “Bar Manager” ose për ata që duan të hapin barin e tyre.
70% e kursit bëhet online dhe 30% bëhet në auditor pranë Hospitality and Tourism Academy ose në Workshop-et në rrethe në datat që Akademia ka shpallur (per informacion kontaktoni ne ikonen e WhatsApp ne ekran).
Në këtë kurs do të mësoni gjithçka mbi barin dhe restorantin: llojet e bareve , mjetet, rolet e punës, njihuri mbi pijet, bazat e miksologjisë, njohuri mbi verat, analizë sensoriale e verës, kombini i verës me ushqimin, birrat, distilatet dhe pijet e fermentuara, komunikimi, hierarkia, manaxhim i barit, manaxhimi i stokut, indikatorë të performancës në bare dhe restorante etj.
Të gjitha temat janë të ndara në pesë module. Ju nuk mund të kaloni nga një modul në tjetrin pa marrë mbi 80 pikë në teste dhe pa marrë pjesë aktive në forumin e drejtuar nga instruktori.
Mjetet e matjes së dijes dhe aftësimi praktik
Teste pas cdo moduli, forume me tema për të nxitur debatin dhe zgjeruar njohuritë, detyra, test praktik në laborator.
Certifikimi
Pas përfundimit me sukses të pjeses teorike online dhe pjesës praktike në laborator pjesëmarrësit pajisen me Diplomën: Bar Manager (menaxher barit) e cila njihet nga shteti Shqiptar si certifikim profesional.
Diploma leshohet në 2 gjuhë, në gjuhën Shqipe dhe Anglisht për ata që synojnë të punojnë jashtështetit.
*Pjesa ne auditor zgjat 48 ore praktike dhe testin praktik perfundimtar. Pagesa e pjeses praktike kushton 380 Euro.
Përbërja e kursit
- Leksione 42
- Testime 4
- Kohëzgjatja 50 hours
- Niveli i aftësive All levels
- Gjuha Albanian
- Studentë 27
- Certifikatë Jo
- Vlerësime Self
-
Moduli 1
-
Moduli 2
-
Moduli 3
-
Moduli 4
- Koncepte biznesi (kur hapim një restorant)
- Cfarë është një BRAND?
- Plani i biznesit
- Struktura e biznesit
- Roli i menaxherit dhe dita e tij e punës
- Organizimi i punës
- Motivimi i stafit
- Menaxhimi i stokut / Inventari
- Çelësat e matjes së performancës (Key performance Indicators -KPI)
- Cfarë është HACCP?
- Test