01Jan

  • Nga HAT.al

Karrieren e ben Ti! Ajo nuk mesohet.

Aftesite per te bere karriere kultivohen. Nuk mjafton vetem zotesia ne profesion per t’u bere i suksesshem. Eshte menyra se si ti e levron ate c’ka je dhe c’ka jep.

Globalizimi ne biznes ka sjelle nevojen e te kuptuarit te kulturave te ndryshme por edhe ka bere te rendesishme menyren sesi ne paraqitemi ne biznes, ajo c’ka quhet ndryshe “Etikete biznesi” (Business Ettiquette).

Etiketa ne biznes perben nje liste me rregulla te pritshme, te pashkruara dhe globale nga palet qe bejne biznes.

Rregullat e etiketes fillojne qe nga menyra si prezantohemi, kur japim doren, menyra si hame perballe nje partneri biznesi, menyra si dhe kur shkruajme E-maile, si vishemi, gjuha e trupit, rradha e te berit te gjerave, si flasim dhe gjithcka tjeter qe lidhet me imazhin.

Rendesia e etiketes ne biznes merr kuptim kur njerezit qe perfaqesojne biznesin kane aftesi te respektojne kultura te ndryshme, te paraqiten ne darka dhe mbledhje biznesi sipas protokollit, kane aftesi te bejne nje figure te mire, duke arritur simpatine dhe besuesshmerine e pales tjeter.

Cfare eshte normale per nje kulture eshte e turpshme ne kulturen tjeter! Ne kohet e globalizimit te tregjeve, menyra si paraqitemi perpara nje bashkebiseduesi apo partneri biznesi eshte vendimtare per suksesin.

Etiketa e biznesit eshte nje domosdoshmeri per nivelet e larta dhe te mesme te menaxhereve, por jo vetem. Etiketa ne biznes hyn dhe ne marredhenien midis klientit dhe shitesit, eprorit dhe vartesit, miqve etj.

Kurset e Etiketes ne biznes ofrohen ne Hospitality and Tourism Academy dhe permbajne keto tema:

Prezantimi, komunikimi verbal dhe joverbal, gjuha e perdorur ne E-maile, imazhi, etika ne te ngrene (rregullat e kulinarise), protokollet ne takime te rendesishme, sjellja dhe komunikimi vertikal dhe horizontal ne korporata etj.

Kurset “Business Etiquette” fillojne ne Maj.

Kohezgjatja: 12 ore

Trajnimi I korporatave, mbi 6 pjesemarres: -30% Ulje

Per me teper na shkruani ne: [email protected] ose telefononi ne 0682004000